Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان گفت: از مجموع 12 هزار و 672 هکتار مساحت بافت های شهری در این استان، سه هزار و 260 هکتار را بافت های ناکارآمد و فرسوده تشکیل می دهد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر قادری عصر شنبه در نخستین سمینار علمی عوامل موثر بر وقوع زلزله و ضرورت احداث ساختمان های مقام در برابر زلزله اظهار کرد: از لحاظ مساحت، شهرستان بانه با 46 و چهار دهم درصد و سنندج با 46 و یک دهم درصد به لحاظ وجود بافت های ناکارآمد وضعیت بدتری نسبت به دیگر شهرهای استان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، 80 درصد از مساحت کشور تحت تاثیر جوادث طبیعی و زلزله است و 97 درصد از سکونتگاه های شهری و روستایی کشور نیز تحت تاثیر خطر زلزله هستند.
وی با بیان اینکه کردستان روی گسل های جوان قرار گرفته و زلزله های که در این استان اتفاق می افتد معمولا چهار ریشتری هستند، افزود: یک هزار و 904 هکتار از مساحت استان کردستان مربوط به مناطق حاشیه ای و سکونتگاه های غیر رسمی است که در صورت وقوع حوادث طبیعی از جمله زلزله به شدت آسیب پذیر هستند.
قادری تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 54 مورد زمین لرزه در استان کردستان اتفاق افتاده که براساس تحلیل های انجام شده از این تعداد، 11 مورد با بزرگی بیش از 3 ریشتر بوده است.
وی با انتقاد از عملکرد کمیسیون ماده صد در کشور و اینکه این کمیسیون ها بلای ایمن سازی ساختمان ها هستند، یادآور شد: چرا باید ساختمان های غیر مقاوم بسازیم و بعد انتظار داشته باشیم که مهندس ناظر و سازمان نظام مهندسی گواهی استحکام ساختمان صادر کنند.
معاون عمرانی استاندار کردستان اضافه کرد: باید مقاوم سازی ساختمان ها به یک مطالبه عمومی تبدیل شود و فرهنگ سازی در این زمینه از بطن جامعه شروع شود.
قادری گفت: به لحاظ قانونی کنترل ساخت و سازها در محدوده و حریم شهرها از وظایف ذاتی شهرداری های است اما این نهاد به تنهایی نمی تواند ساخت و سازها را کنترل کند و باید همه سازمان ها در این زمینه با شهرداری ها همکاری کنند.
وی با بیان اینکه در ایران به طور متوسط سالیانه 200 زلزله با بزرگی 4 تا 5 ریشتر، 20 زلزله با بزرگی 5 تا 6 ریشتر، 2 زلزله با بزرگی بین 6 تا 7 ریشتر اتفاق می افتد، افزود: در هر دهه وقوع 2 زلزله ویرانگر با بزرگی بیش از 7 ریشتر در کشور پیش بینی شده است.
قادری یادآور شد: ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد ولی 6 درصد از تلفات بلاهای طبیعی جهان در ایران است و کشورمان جزء پنج کشور بلا خیز جهان قرار دارد.
وی ادامه داد: کشور ما روی کمربند زلزله قرار دارد و آمارها نشان می دهد طی 2500 سال گذشته هر 10 سال یک بار شاهد زلزله ایی ویرانگر در کشور بوده ایم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان اضافه کرد: استان کردستان روی خط زلزله واقع شده و شهرهای این استان به نسبت کم و بیش در معرض خطر زلزله قرار دارند.
به گفته وی، گسلی که از بانه شروع می شود مریوان، سروآباد، کامیاران و سنندج را تحت تاثیر قرار می دهد البته سنندج و سقز با خطر نسبی بالا تحت تاثیر زلزله هستند.
قادری گفت: با توجه به شرایط ویژه کردستان باید یک تجدید نظری اساسی در زمینه ایمن سازی ساخت و سازها داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، در سال جاری 14 مورد زمین لرزه در بانه اتفاق افتاده است و در 40 روز گذشته هفت مورد زمین لزره در این شهرستان ثبت شده که چعار مورد بین 2 تا 3 ریشتر و سه مورد بیشتر از 3 ریشتر قدرت داشته است.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
خبرنگار: زینب طلایی**انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7469/9102

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۱۶۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد

محمد آیینی از شکسته شدن رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده پس از انقلاب در سال ۱۴۰۲ خبر به همت دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش ایرنا، وی در نشست خبری گفت: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت در آن مستقرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

دیگر خبرها

  • تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری
  • سهم شهرداری سنندج در اراضی الحاقی به شهر پرداخت شود
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد