Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج- عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به خانه‌ها و ساختمان‌های اداری وارد شد.

به گزارش قدس آنلاین، نصرالله‌ بیگی در چهارمین جلسه شورای فنی استان در سنندج اظهار کرد: زلزله کرمانشاه زلزله ای شدیدی بود که باید از این تجربه استفاده کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با اشاره به خسارت‌های ناشی از زلزله کرمانشاه، افزود: این زلزله ۶۲۰ نفر تلفات جانی و ۹ هزار نفر زخمی به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیگی با بیان اینکه این زلزله خسارت سنگینی را به لحاظ زیربنایی در ازگله و برخی شهرهای کرمانشاه وارد کرد، گفت:  ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به خانه‌ها و ساختمان‌های اداری وارد شد.

به گفته وی، بیش از یک‌هزار میلیارد تومان در این زلزله به تاسیسات اداری در این استان صدمه وارد شد و حدود  ۳۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی دچار آسیب شده است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با بیان اینکه  ۱۴ هزار واحد مسکونی در شهر سرپل ذهاب دچار آسیب شده است، گفت: برخی از روستاهای به صورت ۱۰۰ درصدی دچار تخریب شدند.

بیگی اظهار کرد: غیراستاندارد بودن مصالح یکی از دلایل ورود این میزان خسارت مادی در زلزله کرمانشاه بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سازه‌های بتنی خسارت‌های عمده‌ای وارد شده است، گفت: بخش عمده این خسارت‌ها را می‌توان به وجود اشکالات در حوزه نظارت ربط دهیم.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، در برخی از شهرهای کرمانشاه مانند جوانرود باوجود دور بودن از مرکز زلزله به دلیل استفاده اجزای غیرسازه‌ای غیراستاندارد، برخی منازل کاملا و به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شده است.

بیگی تبیین کرد: ساختمان‌هایی دارای سازه استاندارد هستند که بتوانند زلزله‌های طراحی شده را بدون هیچ خسارتی پشت سر بگذارند.

وی با بیان اینکه در بحث ساخت و سازها آنچه طراحی می‌شود با اجرا متفاوت است، خاطرنشان کرد:  ما دانش فنی را در این حوزه داریم ولی عدم رعایت آئین نامه ها به ویژه در اجزای غیرسازه‌ای مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورده است.

به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، در ساخت بیمارستان‌ها باید در اجزای غیرسازه‌ای ضرورت توجه به آئین نامه‌ها و ضوابط امری مهم است.

بیگی با اشاره به اینکه در مصالحی که در ساخت ساختمان‌های مناطق زلزله زده کرمانشاه بکار رفته براساس بررسی‌های صورت گرفته از کیفت خوبی برخوردار نبوده است، گفت: ساختمان مسکونی پادگان ابوذر با وجود اینکه در دهه ۵۰ ساخته شده و از نظر آئین نامه ای با آئین نامه‌های امروز هیچ تطابقی ندارد اما به خاطر مصالح خوب کمترین آسیب را دیده است.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۸۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس این هشدار این سامانه بارشی فعالیتش را سه شنبه در استان های ایلام، کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان با رخداد «رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ» شروع می کند.

این شرایط چهارشنبه برای استان های «کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و غرب اصفهان، نیمه جنوبی فارس و بوشهر» و پنج شنبه برای «خوزستان، لرستان، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، بوشهر، فارس، هرمزگان، نیمه غربی کرمان، یزد و جنوب مرکزی» پیش بینی می شود.

از جمله اثرات مخاطره آمیز این سامانه می توان به «لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی» اشاره کرد.

فعالیت سامانه بارشی با حفظ سطح هشدار نارنجی جمعه در استان های «اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه غربی سمنان و ارتفاعات و دامنه استانهای البرز و تهران» پیش بینی می شود.

توصیه می شود در زمان فعالیت سامانه بارشی در سفرهای بین شهری احتیاط شود و از هرگونه اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری شود.

همچنین توصیه می شود از فعالیت‌های کوهنوردی و چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع خودداری شود. علاوه بر این از استحکام سازه‌های موقت و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها نیز اطمینان حاصل شود.

با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش از دیگر توصیه ها برای مواجهه مناسب با شرایط جوی پیش رو است.

کد خبر 6093567 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • هشدار در پی تشدید و استمرار سامانه بارشی در کرمانشاه
  • فعالیت سامانه بارشی حاکم بر کرمانشاه در روز جمعه تشدید می‌شود
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • تشدید سامانه بارشی کرمانشاه از امشب
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • تأمین زمین ۲۶هزارواحدی مسکن ملی در کردستان
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش